top of page

Luke 15 : Julen - forventningenes høytid!

Nå som vi nærmer oss jul, er vi mange som kjenner på ulike forventninger. Adventstiden er proppfull av forventninger, til oss selv og andre, i tillegg til de innbilte forventningene: de forventningene vi tror andre har til oss. "I år skal jeg ikke stresse og bare nyte julen", "det skal bli så fint å tilbringe tid med familien igjen", "denne julen skal jeg hogge mitt eget juletre og starte mine egne tradisjoner", "jeg skal gi barna en magisk jul som skaper gode barndomsminner", "bare jeg får bakt det, kjøpt det, gjort det og besøkt den, så blir det bra". Men det er sjeldent at alle forventninger blir innfridd, og det kan ligge mye skuffelse i forlengelsen av hver forventning dersom vi ikke er bevisst på hvilke forventinger vi har. Det er faktisk det vi kan gjøre noe med: å være klar over våre egne forventninger, og ikke forsøke å leve opp til det vi tror er andres forventninger til oss.


Gestaltterapiens grunnlegger, Fritz Perls, skrev det som har blitt kalt "Gestaltbønnen". Budskapet er kort og godt at "Jeg er ikke født inn i verden for å leve opp til dine forventninger, og du er ikke her for å leve opp til mine".


"Gestaltbønnen"

"Jeg gjør mine ting, og du gjør dine ting. Jeg er ikke født inn i verden for å leve opp til dine forventninger, og du er ikke her for å leve opp til mine.

Du er du og jeg er jeg.

Og skulle vi komme til å møtes, så er det bra.

Hvis ikke, så kan vi ikke hjelpe for det".

Fritz Perls, min oversettelse.Hvilke forventninger har DU til julen?

Fortsatt god adventstid!


Maria

31 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page