top of page

Luke 21 : Årets korteste dag

Oppdatert: 22. des. 2021

Endelig går vi lysere tider i møte! For i dag, 21. desember 2021, er det nemlig vintersolverv. I Oslo er det i dag under 6 timer med dagslys, men nå snur det og fra 22. desember blir dagene lysere og lysere.Selv om jeg tenner lys fremfor å forbanne mørket, kommer meg ut i dagslys de dagene jeg har anledning og forsøker å prise at det i det minste er noe dag her sørpå, kan jeg ikke nekte for en usigelig trøtthet, dovenhet og dvaletilstand i hele meg. Og hvert år lurer jeg på om jeg har vært en binne i et tidligere liv, og at et hi jeg kan gjemme meg i frem til april kanskje hadde vært det beste.


Da er det godt å vite at det i dag vil snu. Nå skjer det klokken 16:59, og det er kanskje på sin plass å markere begivenheten med en sommerdans, et isbad eller en kjapp tur ut i naturen og forestille seg de grønne, frodige, varme sommerkveldene som ingen ende kan ha?For en variasjon! For en polaritet!

For en tanke - at det på knappe seks måneder igjen skal bli hur-varmt-som-helst, myggestikk, badetemperaturer, lukter ute, varmende sol og sterkt lys fra sol, masse energi i og rundt oss. Nesten ikke til å tro. Det skal iallefall jeg tenke på mens jeg leter etter hiet mitt et par dager til.


5 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page