top of page

Luke 6 : Isbading

Et rush av endorfiner og styrket immunforsvar? -Ja takk, sier du?

Da er det bare en ting å gjøre, og det er å hoppe i havet!


Bading i kaldt vann, eller isbading om du vil, har nemlig en rekke positive helse effekter. Isbading sies å hjelpe mot både depresjon og luftveisinfeksjoner, mens for meg er følelsen av mestring og glede uslåelig. Jeg føler meg så glad og sterk etter et kaldt bad i sjøen, at lite annet kan måle seg. Det er som å resette kroppen og begynne på nytt – fullstappa med adrenalin og endorfiner!


Jeg elsker å bade i sjøen og synes sommeren er altfor kort. Jeg strekker derfor sesongen så langt jeg kan. Jeg synes det er deilig å være varm i kroppen før jeg hopper i vannet, så jeg tar meg som regel en løpetur først.


Et par tips er verdt å ta med seg: bad alltid sammen med noen, det kalde vannet er et sjokk for kroppen. Og tenk komfort: badekåpe, varme klær og noe godt på termosen er must!
Jeg lover at det er verdt et forsøk!


146 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page