top of page

Luke 20 : Julen kommer med mammas krumkaker

Mange har vi tradisjoner, smaker og ting vi "må gjøre" på samme sett hvert år for at det skal bli jul.

For meg er det mammas krumkaker. Jeg kan huske at hun doblet oppskriften og fylte huset med den gode søte lukten av de stekte kakene.


Ferdige lå de på risten på spisestuebordet før de havnet i den røde store kakeboksen når de var avkjølt og tørre nok. Jeg husker at jeg håpet at en skulle knuse når mamma skulle trekke den varsomt ut av trerullen, så jeg kunne smake. Gode minner, som også har i seg forventninger, ventetid og fryd.Nå er det jeg som har arvet oppskriften og fører tradisjonen videre til mine barn. I år var det min datter som bakte de med meg. Spent fulgte hun med når jeg lirket de av trerullen; kanskje hadde hun de samme tankene som jeg hadde?


Det som ikke står i oppskriften er de gode rådene som virkelig gjør dette til de beste krumkakene. Rådene har jeg fått på SMS sammen med oppskriften den siste julen med mamma.

Og rådene er: 1) Erstatt halvparten av hvetemelet med potetmel, og


2) Tilsett 1-2 ss kaldt vann per egg på slutten av oppskriften.


Med ønske om en god krumkakejul til deg også!
24 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page